Aspiraties

Het verhaal van Groningen steunt op twee pijlers. Onze identiteit is de eerste. De tweede wordt gevormd door de manier waarop wij onze toekomst zien. Wat zijn onze ambities? Welke toekomst zien wij voor Groningen? We zetten hoog in op twee doelen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: een beter leven en een betere wereld. Dat is de stip aan de horizon waar we naartoe werken. Dat betekent dat er maar één weg te gaan is: die van kwaliteit en vergroening.

GRO QUALITY

Voor een beter leven


Wij geloven niet in groot, groter, grootst en eindeloos winstbejag. De term welvaart betekent voor ons geen ongebreidelde economische groei, maar optimaliseren van welzijn en welbevinden voor iedereen. Geestelijke balans, lichamelijke gezondheid, een gelukkige woonomgeving, een bloeiende culturele sector, hoogwaardig onderwijs, een breed aanbod voor sport en recreatie. Kwaliteit van leven, waarbij de menselijke maat centraal staat. En nu we het toch over kwaliteit hebben: laten we de dingen professioneel doen. Hoogwaardig, met verve en klasse. Waarom zouden we met minder genoegen nemen? Groningen verdient het.

GRO GREEN

Voor een betere wereld


Eigenlijk mag je groei alleen maar groei noemen als het een bijdrage levert aan een duurzame toekomst. Er zijn in Groningen nu al tienduizenden knappe koppen die studeren en werken aan de uitdagingen van de 21e eeuw. Ze starten ondernemingen die de dingen groener doen. Bouwen samen aan een fossielvrije, circulaire samenleving. Groen past zo goed bij Groningen. We hebben het overal om ons heen. Prachtige bossen, de wadden, ongerepte natuurgebieden, uitgestrekte velden. Niet alleen in de provincie, maar ook in de binnenstad, laten we het vooral ook naar de stad halen. Laten we er samen voor zorgen dat Groningen de groenste regio van Nederland wordt.

"Wij zijn alvast begonnen"

Ontdek ook