Leuk dat je er bent-momentjes

We heten iedereen welkom in onze mooie stad. Bijvoorbeeld op plekken waar wordt gewerkt om de stad nog mooier te maken. Dat kan zorgen voor oponthoud. Dit zijn de momenten dat we gasten tegemoet komen met een ludieke actie of gewoon een vriendelijke groet. Hier vind je een greep uit de activiteiten. Doe je ook mee?

Fiets naar je werk-dag

Een groot aantal fietsers in Groningen is tijdens de landelijke ‘Fiets naar je Werk Dag’ verrast met een Gronings broodje. Het broodje werd aangeboden om het gebruik van de fiets te stimuleren en om de fietsers te bedanken. Sommige fietsers ontvingen bij hun broodje een extra verrassing. Zij kregen een tegoedbon voor bijvoorbeeld een lunch of high tea bij verschillende Groningse ondernemers. 

Wijkactie

In Selwerd en het Reitdiep werden bezoekers afgelopen weekend verrast met leuke wijkacties. Zo organiseerde de Reitdiepwijk een Collect & Connect dag om samen de schoonste wijk van Groningen te worden. Door het gastvrijheidsprogramma werd de verassingsmuur beschikbaar gesteld. Passanten konden dobbelen en leuke prijzen winnen die door verschillende lokale ondernemers werden aangeboden. 

Verrassingsmuur

Op de Grote Markt werden bezoekers verblijd met een verrassingsmuur vol met gratis kadootjes. De verrassingsmuur is een oude daadwerkelijk gebruikte snackmuur. Vrolijke gastdames en -heren begeleidde bezoekers naar de verrassingsmuur voor een kadootje en zo werd een geluksmomentje gecreëerd. Resultaat: blije bezoekers!

Voetenbadterras

Levende standbeelden, vriendelijke gastdames- en heren én een heus voetenbadterras toverde een grote glimlach op de gezichten van bezoekers die ondanks de hitte de stad bezochten. Lekker zitten in de kruiwagen met je voeten in het water, een goede selectie ontspannende muziek en dames en heren die met een compliment je dag net wat leuker maken.  

Dik Doun in Tunnel

Met de komst van de onderdoorgang kunnen bewoners en bezoekers sneller, makkelijker en veiliger over de Paterswoldseweg. Hiermee is een mooie stap gezet naar een bereikbare, aantrekkelijke en vooral gastvrije stad. Om dit moment te vieren organiseerden we Dik Doun in Tunnel. Een fantastisch buurtfeest in de tunnel boordevol straatactiviteiten, Groningse eterij en vooral een hoop gezelligheid. 

Leuk dat je er bent ja!

De aantrekkingskracht van de stad is als die van een magneet. Het hele jaar door is het een komen en gaan van bezoekers. Soms worden zij onaangenaam verrast door stremmingen en werkzaamheden. Een klein gebaar van gastvrijheid maakt in zo'n geval een hoop goed en tovert een glimlach op het gezicht!

P+R acties

Parkeren op de P+R's is niet alleen handig, het is ook nog eens leuk! Met enige regelmaat vinden er verrassende winacties plaats waardoor P+R gebruikers en bezoekers van Groningen al bij aankomst de dag van hun leven hebben. 

Drop je idee

Wil je met jouw onderneming meedoen aan een charme-actie of heb jij een geweldig idee voor het verrassen van bezoekers? Stuur dan een mail naar partners@visitgroningen.nl o.v.v. Gastvrij Groningen.