Groningen in het teken van The Rolling Stones – najaar 2020

Op 2 juni 1999 traden de Rolling Stones op in het Stadspark in Groningen, een legendarische dag waarover nog steeds wordt gesproken. Meer dan twintig jaar later, van 14 november 2020 t/m 28 februari 2021, haalt het Groninger Museum hen voor het eerst weer naar de stad met de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped. Na grote successen in Londen, de VS, Australië en Azië gaat dé Rolling Stones tentoonstelling op Europatour. Om landelijke bekendheid voor de tentoonstelling te verkrijgen heeft het Groninger Museum Marketing Groningen gevraagd een stadscampagne rondom de expositie op te zetten om uit te lichten wat er nog meer te doen is in Groningen ten tijde van de expositie. Hiermee hopen we tenminste 150.000 bezoekers aan te kunnen trekken.  

Off the beaten track

Tegelijk met de start van de tentoonstelling lanceert Marketing Groningen haar jaarlijkse wintercampagne die onder andere als stadscampagne zal worden ingezet rondom de tentoonstelling. De campagne draait dit jaar onder de noemer 'Groningen: Off the beaten track'. In deze campagne staat de eigenzinnigheid van de stad en haar inwoners centraal, net zoals de Stones destijds pionierden op het gebied van Rock and Roll op hun eigen manier. In deze campagne zetten we de spotlights op Groningse belevingen die passen bij de wensen van de kwaliteitstoerist waar we op mikken.

Oproep aan lokale ondernemers

Een nieuw onderdeel in de campagne is, dat Groningen ook via touroperators, reisaanbieders en online boekingsplatformen in de kijker wordt gezet. Op deze manier willen we de bezoekers van de expositie verleiden om te blijven overnachten en nog wat langer te blijven door naast de expositie ook andere activiteiten te gaan ondernemen. 

Marketing Groningen roept lokale ondernemers op om (boekbare) producten en (rand)programmering te ontwikkelen om de campagne en de bijzondere tentoonstelling ook buiten de museummuren te trekken en beleefbaar te maken. Binnenkort is er ook een toolkit beschikbaar die hierbij kan ondersteunen.

Bekijk hier alvast de aankondiging van de tentoonstelling door Mick Jagger.

Voor meer informatie over de tentoonstelling en ticketverkoop zie de website van het Groninger Museum