Merkessentie

Gezamenlijk leiden de kernwaarden en de aspiraties tot de essentie van het merk Groningen. Deze essentie berust op twee belangrijke pijlers: de unieke combinatiekracht van Groningen en Groningen als plek voor groei en transformatie. Dat is waarom er niets boven Groningen gaat. 

Unieke combinatiekracht

Een pronkjuweel in gouden rand


De meerwaarde van complementaire contrasten en de manier waarop die zo verrassend goed samengaan. Een eeuwenoude universiteitsstad waar de cultuur van nu bruist in festivals, theater, muziek en architectuur. Waar dankzij de nieuwste kennis  en technologie over de uitdagingen van deze tijd talent, start-ups, scale ups en grown ups graag vertoeven. Een prachtig wonderland daaromheen om op het adem te komen, met verstilde dorpjes en werelderfgoed. Maar ook met zeehavens, volop experimenteerruimte en sterke clusters met kansen voor groene bedrijvigheid.

De plek voor groei en transformatie

Daarom gaat er niets boven Groningen


Hier kun je als ondernemer volop pionieren met de transitievraagstukken van de toekomst. Hier kun je als student en wetenschapper met je talent de wereld veranderen. Hier kun je kun je jezelf als bezoeker opladen en opnieuw uitvinden. Het is onze combinatiekracht die ons zo sterk maakt. Het maakt Groningen de perfecte proeftuin voor de uitdagingen van de 21e eeuw: voor een beter leven en een betere wereld.  Laten we nu de handen uit de mouwen steken en dit verhaal massaal gaan doorvertellen. Dan hebben we straks de wereld aan onze voeten. 

Doe ook mee!

"Op naar een groene toekomst met een gouden randje"

Ontdek ook