Groningen Toerisme Coöperatie

Het Corona virus heeft grote impact op de Groninger vrijetijdssector. De Groningen Toerisme Coöperatie roept ondernemers op om lid te worden zodat de belangen van de Groninger ondernemers nog beter bediend kunnen worden. Juist in crisistijden als deze is het belangrijk dat er een partij is die opkomt voor de belangen van ondernemers in de vrijetijdssector. Daarom is de Groningen Toerisme Coöperatie. Lees ook de brief van de voorzitter Klaas Holtman m.b.t. het Corona virus gericht aan alle partners van de Groningen Toerisme Coöperatie.

De Provincie Groningen heeft veel te bieden, ook diverse locaties en activiteiten doen mee in de top van Nederland of behoren al tot de top 3 van Nederland. Daar zijn ondernemers trots op en terecht! Dat alles vraagt om ondersteuning en facilitering. De Groningen Toerisme Coöperatie zet in op verdubbeling van de huidige aantallen bezoekers en verbetering van het aanbod. In 2030 wil de Groningen Toerisme Coöperatie ervoor gaan om Groningen te laten uitroepen tot de meest Gastvrije provincie van Nederland.

De Groningen Toerisme Coöperatie wil ondernemers steunen door samenwerking te stimuleren en de juiste faciliteiten toegankelijk te maken. De vrijetijdseconomie is een belangrijke sector en verdient het dat overheden en onderwijs deze sector ook als zodanig herkennen. Gelukkig ziet de Provincie Groningen de vrijetijdseconomie als groeisector en ook het onderwijs is geïnteresseerd om Innovatiewerkplaatsen op te zetten rondom “Groningen en gastvrijheid”.

Voor het bereiken van de ambities in 2030 zijn vijf pijlers geformuleerd:

  • Pijler 1: Aantrekkelijk aanbod voor bezoekers door samenwerking tussen ondernemers in de sector en tussen ondernemers met andere stakeholders.
  • Pijler 2: Aantrekkelijk aanbod voor bezoekers door financiële instrumenten voor de financiering van investeringen.
  • Pijler 3: Bereikbaarheid van Stad en Ommeland.
  • Pijler 4: Gastvrijheid als topprioriteit.
  • Pijler 5: Leefbaarheid, ontwikkeling van de arbeidsmarkt en zingeving.

De Groningen Toerisme Coöperatie is in 2019 ontstaan als initiatief van Marketing Groningen, Stichting Perspectief Groningen 2025 en een groep ondernemers die werkzaam zijn in de sector. Ondernemers en instellingen die werkzaam zijn in de vrijetijdeconomie worden van harte uitgenodigd zich aan te sluiten en in hun eigen zaak en binnen de Coöperatie mee te werken aan Groningen gastvrij.

Lees alles over de coöperatie

De coöperatie wil eerlijk en transparant werken, daarom vindt u hier de meest recente informatie en rapporten: 

Word ook lid

Doet u mee? Word lid van onze coöperatie. Hiervoor kunt u het aanmeldingsformulier downloaden, invullen, ondertekenen en sturen naar ons postbusnummer of inscannen en mailen naar evesupport@home.nl