Off the beaten track

De wintercampagne voor de stad Groningen zou dit jaar in het teken staan van 'Off the beaten track' - een referentie aan de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum - waarin we de rebelse en eigenzinnige kant van de stad centraal wilden zetten. Aanvankelijk had de campagne als doel om de verblijfsduur van bezoekers te verlengen. Vanwege de aangescherpte maatregelen en de sluiting van horeca is die focus aangepast. We hebben gekozen voor een bescheiden en alternatieve wintercampagne.

In november gaan we vooral focussen op een sympathieke ansichtkaartenactie via Omapost, startend op de dag dat Unzipped oorspronkelijk zou openen. Net als in het voorjaar tijdens de Groningen voor elkaar-campagne kunnen mensen hun favoriete persoon een gratis kaart sturen, deze keer met Stones-songteksten. Tegelijkertijd zijn bij binnenstadondernemers en hotels setjes kaarten verspreid, voor op de balie of toonbank, om uit te delen aan gasten en klanten. 

Via onze eigen kanalen zullen we verder vooral (blijven) focussen op wat er nog wel mogelijk is, ook binnen de huidige maatregelen. Denk naast mooie content over Groningen aan thuisblijftips, afhaalmaaltijden, virtuele en online tentoonstellingen en nog veel meer leuke (en lekkere) initiatieven. Kortom, we halen Groningen in huis! 

Een ander onderdeel van de campagne is een kunstroute die dwars door de binnenstad gaat en verrassende, soms nog onontdekte kunst laat zien. Deze wordt eind december gelanceerd.

We hopen het oorspronkelijke campagnethema ‘Off the beaten track’ begin volgend jaar alsnog verder te kunnen inzetten via visitgroningen.nl, middels mooie portretten van eigenzinnige stadjers op bijzondere plekken, die hun tips geven om de ‘andere kant van de stad’ te beleven. 

Voor een aantrekkelijke randprogrammering vragen we ondernemers waar mogelijk aan te haken op het Stones-thema, of op die eigenzinnigheid van Groningen. Kom met een passend en coronaproof arrangement of leuke activiteit. Samen maken we van Groningen de ultieme 'off the beaten track' stad. Neem hiervoor ook een kijkje bij de beschikbare middelen in de toolkit Off the beaten track

Groningen is anders dan anders

Doe mee