Start Groningen Store campagne

December staat in het teken van de opening van de vernieuwde VVV (Groningen Store) in het Forum Groningen. De gehele maand staat de winkel met haar Groninger producten en hun makers in de spotlights met iedere week een leuke actie. Alle gekochte producten kunnen gratis worden ingepakt door het Inpakhuis in de Zwanestraat, uiteraard met een Gronings tintje. Dat geldt ook voor alle andere in de binnenstad gekochte cadeautjes.

Groningen pakt je in

De gloednieuwe Groningen Store is geopend in het Forum Groningen en is volledig in een nieuw jasje gestoken. Een jas die nog beter past bij Groningen: nuchter en een tikje eigenzinnig. Om dat te vieren gaat de Groningen Store de gehele maand december uitpakken. Iedere week is er een leuke actie en worden mooie nieuwe Groningen-producten en bijzondere producten van Groninger makers uitgelicht. Allemaal vertellen ze een verhaal – een stukje van de merkstrategie van Groningen of de bijzondere herkomst. In de winkel gekochte cadeaus kunnen vanaf dinsdagmiddag 3 december gratis worden ingepakt bij het Inpakhuis in de Zwanestraat; een unieke samenwerking tussen ondernemers in de binnenstad, studenten van Mesacosa, Groningen City Club, de Gemeente Groningen en Marketing Groningen.

Groningen Store is brandstore van Groningen

De transformatie van de Groningen Store past helemaal in de trend dat bezoekers aan stad en provincie méér willen dan alleen informatie. Mensen zijn op zoek naar meer belevenis, meer inspiratie en bovenal zoeken ze naar het echte verhaal van Groningen. Wat maakt Groningen Groningen, en hoe en waar beleef je dat? Op die vraag geven de medewerkers van de Groningen Store graag antwoord, maar het begint ook al in het interieur van de winkel. Dat bestaat zoveel mogelijk uit natuurlijke materialen en planten en de gebruikte platen en kleuren vind je elke dag weer terug in Stad en Ommeland. Net buiten de Groningen Store staat een inspiratiemeubel dat ook buiten openingstijden toegankelijk is.

Voor bezoekers én bewoners

De Groningen Store is er niet alleen voor bezoekers maar juist ook voor de bewoners: voor studenten, nieuwe bewoners maar ook voor de rasechte Stadjers is het leuk om de Groningen Store te bezoeken. Hier begint je ontdekkingsreis door Groningen. Voor een origineel cadeau met een Groninger twist, of – zelfs als je Groningen al goed denkt te kennen – om een nieuw stukje Groningen te verkennen. Daarnaast blijft de Groningen Store de VVV-diensten uitvoeren en de VVV-producten verkopen, zoals tickets voor de Martinitoren, VVV cadeaukaarten, reisgidsen, plattegronden en fiets- en wandelkaarten. Ook organiseert de Groningen Store rondleidingen, groepsuitjes en dagtochten door de stad en provincie. Jaarlijks ontvangt de VVV 300.000 bezoekers, beklimmen 73.000 mensen de Martinitoren en leiden de stadsgidsen 15.000 mensen rond. De VVV is daarmee, samen met Maastricht, de nummer 2 VVV van Nederland.