Gloednieuwe VVV opent in Forum Groningen

Op 29 november opent de vernieuwde VVV haar deuren op de begane grond van Forum Groningen en gaat dan verder onder de naam Groningen Store. De gloednieuwe winkel transformeert naar een brandstore waar het merkverhaal van Groningen zichtbaar en tastbaar wordt en heet zowel de bezoekers, maar ook de bewoners welkom. De inrichting is ontwikkeld met de interieurarchitecten van Forum Groningen en Groninger makers.

Gastvrijheidshub nieuwe stijl

VVV Groningen zorgt al bijna 130 jaar voor een gastvrij welkom voor alle bezoekers uit binnen- en buitenland. Ook de Groningen Store blijft gastvrij informeren, inspireren en gidsen in Stad en Ommeland. Daarnaast blijft de Groningen Store de VVV-diensten uitvoeren en de VVV-producten verkopen, zoals de exploitatie van de Martinitoren, de verkoop van VVV cadeaukaarten, reisgidsen, plattegronden en fiets- en wandelkaarten. Ook organiseert de Groningen Store rondleidingen, groepsuitjes en dagtochten door de stad en provincie.

Producten met een verhaal

Nieuw in de Groningen Store en passend bij het vernieuwde merk Groningen, is dat de nieuwe collectie bestaat uit veel eerlijke en duurzame producten, veelal gemaakt en bedacht door Groningse makers en vaak met een typisch Groningse twist. Denk aan een #konminder boxershort van Vanhulley of een paraplu met de tekst ‘Droge Groninger’. Ook de webshop van de winkel heeft een nieuw jasje gekregen. Vanaf 29 november is de Groningen merchandise ook daar verkrijgbaar via groningenstore.nl. De komende weken wordt de online collectie aangevuld met items van Groninger makers.

Inspiratie opdoen

Naast informatie en leuke hebbedingen van Groninger bodem kun je in de Groningen Store terecht voor inspiratie over de stad en provincie, ook buiten openingstijden van de winkel. De bezoeker kan hier de parels van Stad en Ommeland op een interactieve manier beleven en meer te weten komen over al het moois dat Groningen te bieden heeft. Ook dit deel van de store is tot stand gekomen uit de samenwerking tussen Marketing Groningen en Groninger makers.

Groningen pakt uit

Ter ere van de opening van de winkel en de dertigste verjaardag van ‘Er gaat niets boven Groningen’ pakt Groningen uit in de maand december. Een maand lang staan Groninger producten en hun makers in de spotlights met iedere week een leuke actie. De Groningen Store werkt samen met het Inpakhuis in de Zwanestraat. Dit is een unieke samenwerking tussen ondernemers, studenten van Mesacosa, Groningen City Club en Marketing Groningen. In de maand december kunnen in de binnenstad gekochte producten gratis worden ingepakt, uiteraard met een Gronings tintje.  De eerste 100 mensen krijgen zelfs een gratis Gronika chocoladeletter.