Marketing Groningen lanceert campagne 'Groningen voor elkaar'

Marketing Groningen lanceert op 11 april de campagne ‘Groningen voor elkaar’. Met de campagne wil de stichting ondernemers in de retail, horeca, vrijetijds- en cultuursector in de spotlights zetten en al die mooie en creatieve oplossingen een platform bieden. Want, Groningers steken massaal de handen uit de mouwen. De ommekracht straalt ervan af. Samen maken we Stad en Ommeland innovatiever, socialer, digitaler en groener, juist nu. 

Creatief en onvervalst

Sinds de overheid maatregelen aankondigde om het virus in te dammen, steken Groningers massaal de handen uit de mouwen en bedenken de meest uiteenlopende en eigenzinnige initiatieven. Samen maken ze Stad en Ommeland innovatiever, socialer, digitaler en groener, juist nu. Ze bezorgen thuis, organiseren hulp voor mensen die het nodig hebben of regelen online vermaak. Voorbeelden zijn warenhuis.groningen.nl en Helpdesk 050. Samen bereik je meer, en daarom wil Marketing Groningen een podium bieden door alle initiatieven te bundelen op één platform groningenvoorelkaar.nl. Zo ondersteunt iedereen elkaar waar mogelijk. Op de Groningse onvervalste manier, voor en door elkaar. 

Thuistips en lokale initiatieven

Met de campagne hoopt Marketing Groningen dat zoveel mogelijk lokale initiatieven de aandacht krijgen die ze verdienen. Tegelijkertijd voorzien ze Groningse thuisblijvers met uiteenlopende tips, om het thuis zijn extra leuk en gezellig te maken. Voor en door Groningers, dat is de rode draad, met als boodschap ‘We gaan door. Dan maar met een beetje afstand. In Groningen hebben we ruimte zat’.

Belangrijk onderdeel van de campagne zijn de portretten van Nienke Maat, die al eerder Groningers fotografeerde in thuisisolatie. 

De campagne loopt tot en met eind mei. Tot die tijd worden mensen die surfen naar visitgroningen.nl automatisch doorgelinkt naar de campagnesite. Marketing Groningen nodigt ondernemers van harte uit hun acties aan te melden. Alle lokale initiatieven voor en door Groningers kunnen worden aangemeld op groningenvoorelkaar.nl